Vervoer

Vervoer van je materiaal

Is het nodig een (mini-)vrachtwagen te huren? Ken je iemand die hiermee kan/mag rijden? Ken je iemand die een (mini-)vrachtwagen heeft en die hiermee zou willen rijden?

Om vervoer te huren, kijk je best in de Gouden Gids. Zoek een firma die niet te ver ligt, want je betaalt elke kilometer!

Vraag bij de jeugddienst of hier subsidies voor zijn. Misschien kennen zij een verhuurfirma die niet duur is?

Vervoer van je leden

Er zijn veel manieren om je naar een kampterrein te begeven, de weg er naartoe is al een beetje reizen…

Te voet:

Op verschillende sites vind je wandelroutes terug.

Met de fiets

  • www.fietsnet.be: op deze site kun je je fietsroute plannen via een routeplanner die de fietsknooppunten verbindt en dus vooral rustige en fietsvriendelijke wegen volgt.
  • www.fietsroute.org: Vlaanderen Fietsroute gaat door gans Vlaanderen en is duidelijk gesignaleerd, handig om grotere afstanden binnen Vlaanderen af te leggen.

Voor je op kamp vertrekt met de fiets is het belangrijk dat ze goed gecontroleerd worden, want er moet toch een redelijke afstand mee afgelegd worden. Organiseer daarom zeker een fietscontrolemoment. Vraag desnoods je plaatselijke fietsenmaker om erbij te zijn.

Openbaar vervoer

  • www.b-rail.be: voor zowel trajecten in België of daarbuiten. Je kunt er ook groepstickets (met korting) bestellen, maar dit is een nogal omslachtige procedure.
  • www.delijn.be

(Mini)bus of vliegtuig

Voor zowel een busmaatschappij raadpleeg je best de Gouden Gids. Als je een minibus wilt huren, informeer je zeker eerst goed naar de voorwaarden en bijna altijd moet je in het bezit zijn van een VISA-kaart om te kunnen huren. Dit geldt ook voor het buitenland.