Verzekering, veiligheid en gezondheid

Verzekeringsformulieren

Zorg dat je alle info en invulformulieren voor de verzekeringen mee hebt op kamp. Je vindt deze  folder hier .

Die invulformulieren neem je mee naar de dokter als er iets zou gebeuren. Hij of zij moet daar een deel van invullen en een stempel opzetten, anders is de aanvraag niet officieel.

EHBO

Een EHBO-koffer is onmisbaar op kamp.

Wat moet er allemaal in een EHBO-koffer? Het is ook mogelijk om bij hen een volledige koffer te bestellen.

Heeft niemand van je kern ooit al een EHBO –cursus gevolgd? Dan is het aan te raden dit nog te doen met enkele kernleden. Maak minstens één persoon op kamp EHBO-verantwoordelijke, die van dit alles op de hoogte is. Het Rode Kruis-Vlaanderen geeft je meer informatie over mogelijke vormingen.

In de cursus animator van KAJ zit ook een onderdeel ‘EHBO’!

Varia

Het is noodzakelijk dat iedereen die meegaat het adres van zijn/haar huisdokter, de SIS-kaart en enkele strookjes van het ziekenfonds meebrengt.

Iedere deelnemer moet een medische fiche invullen, zodat de kern op de hoogte is van eventuele risico’s en medische problemen waarvoor aandacht dient te zijn, … Deze info blijft binnen de kern!! Neem die fiche ook mee naar de dokter als er iets zou gebeuren.

Zorg dat je weet welke dokter er van wacht is tijdens je kamp, dat je de apotheek van wacht bij de hand hebt en controleer welk ziekenhuis er het dichtst bij is!

In een noodgeval kan je tijdens de kantooruren terecht bij het nationaal secretariaat (02/246.53.00). Buiten kantooruren, tijdens de verlofperiode of als je niemand kan bereiken dan bel je naar het noodnummer van KAJ (02/246.53.06).

  • Je komt in een mailbox terecht: spreek duidelijk je naam met telefoonnummer in en haak in!
  • De mailbox neemt erna automatisch en onmiddellijk contact op met de persoon die op dat moment bereikbaar is voor noodgevallen.
  • Deze persoon zal onmiddellijk de nodige stappen ondernemen.

Stel een blad (of affiche om uit te hangen) op met alle mogelijke noodnummers: het KAJ-noodnummer (02/246.53.06), GSM-nummer van je vrijgestelde, dokter ter plaatse, apotheek ter plaatse, de politie en brandweer ter plaatse, antigifcentrum, …

Sla het noodnummer en het GSM-nummer van je vrijgestelde op in de GSM’s van alle kernleden. Print vooraf het bestand default veiligheid op kamp af.

De KLJ heeft ook een handige brochure hierover uitgewerkt. Download hier default de KLJ-brochure !