Ik ga je buizen dit jaar

weekend school druk

Gebuisd door een slecht examenrooster!

'Doordat we teveel vakken na elkaar hebben, of moeilijke vakken op 1 dag halen we het niet.'

Vincent: Ik had 3 herexamens; Nederlands, Engels en wiskunde, maar toen ik mijn examenrooster kreeg, moest ik Nederlands en Engels op dezelfde dag doen. Ik was er door voor wiskunde, gebuisd voor Nederlands en mijn punten van Engels hebben ze me zelfs niet gezegd, want ik bleef toch al zitten. Een jaar mogen dubbelen!

Als ik er nu aan denk, ben ik eigenlijk wel kwaad: was er tussen die vakken een dag tijd geweest, was ik er wel door geweest!

Leerkrachten die viseren.

'Een leerkracht die ons gezicht niet kan zien, voor redenen die niet altijd duidelijk zijn, kan echt onze motivatie naar beneden halen!'

Henri:De leerkracht SEI zei me: “Ik ga je buizen dit jaar!” Dat was één van haar uitspraken. Zo zei ze ook: “Sommige mensen stromen door, sommige mensen dalen. Van het ASO naar het TSO naar het BSO, om ten slotte werkloos te eindigen en marginaal te worden. Toen heb ik de klik gemaakt, bij haar moest en zou ik erdoor zijn en dat is gelukt! Maar ze maakte mij wel kwaad, gelukkig is SEI een vak waar ik goed in ben.

Adil: Ik had een leerkracht SEI die mij niet graag had, ze geloofde niet in mij. Bij haar had ik slechte punten, omdat haar lessen me niet meer konden schelen. De lerares Nederlands stond wel achter mij, en mijn punten zijn bij haar omhoog gegaan!

Jaar dubbelen? Minder motivatie!

'Een jaar blijven zitten kan er echt voor zorgen dat we minder gemotiveerd zijn, en met minder zin naar de les komen!'

Vincent: toen ik mijn jaar moest dubbelen, zat ik geregeld in de les te denken 'wat doe ik hier?' Ik wist eigenlijk alles nog van wat de leerkracht zei en ik zat tussen allemaal veel jongere gasten. Als je dan naar huis gaat en moet studeren, dan heb je er eigenlijk echt geen zin in!

Gaetan:vorig jaar was ik in het tweede semester zwaar gebuisd, maar in het derde heb ik mij herpakt. Dus ik kon door naar het volgend jaar. Mocht ik toch gebuisd zijn, dan zou ik gedemotiveerd geweest zijn om aan het volgende jaar te beginnen. Dan zou ik geen zin meer hebben gehad om verder te doen!

Door miserie thuis, miserie op school!

'Het is soms niet gemakkelijk thuis, en dat zorgt ervoor dat het ook op school niet goed gaat. Op school wordt daar vaak niet naar om gekeken.”

Henri:Ik was gebuisd voor wiskunde. Ik had niet kunnen leren, omdat ik thuis continu ruzie had met mijn stiefvader. Na de examens in juni vroeg de leerkracht fysica me hoe het kwam en toen ik alles vertelde heeft ze zelfs geweend, maar dat was maar achteraf.

Door 1 vak moet ik misschien blijven zitten.

'Ons jaar moeten overdoen voor 1 vak vinden we stom, zeker als het een vak is dat van niet veel belang is!'

Henri: Mijn broer is blijven zitten in het tweede middelbaar. Hij had 2 buizen: wiskunde en zwemmen. De leerkracht wiskunde wilde hem er wel door laten als de leerkracht zwemmen daarmee akkoord was. De leerkracht zwemmen was niet akkoord! Dus hij is blijven zitten!

citaten:

Ik had het lastig met Nederlands, maar de lerares stond achter mij, en mijn punten zijn omhoog gegaan! Bij SEI was het net omgekeerd!

Ik had 2 moeilijke vakken op 1 dag. Ik was kwaad : was er tussen die vakken een dag tijd geweest, was ik er wel door geweest!

Toen ik mijn jaar moest dubbelen, zat ik geregeld in de les te denken 'wat doe ik hier?'

Ik wist eigenlijk alles nog van wat de leerkracht zei en ik zat tussen allemaal veel jongere gasten. Als je dan naar huis gaat en moet studeren, dan heb je er eigenlijk echt geen zin in!

Plaats reactie