Onze realiteit

Artikelindex

Sorry, de beloofde job gaat niet meer door

Interimkantoren beloven ons werk. Ze nodigen ons uit om een contract te komen tekenen, maar wanneer we ons zoals afgesproken aanmelden, krijgen we te horen dat de beloofde job reeds door iemand anders is ingevuld. Dit is enorm ontgoochelend.

Zo sturen de interimkantoren ons ook naar bedrijven die werk voor ons zouden hebben, maar eens ter plaatse krijgen we te horen dat dit helemaal niet het geval is. We stellen vast dat er veel onduidelijkheid bestaat tussen de bedrijven en de interimkantoren.

Ook wanneer we op open vacature solliciteren zijn er steeds tal van reden om niet onmiddellijk aan de slag te mogen. De interimkantoren beloven om later terug contact op te nemen. Soms gebeurt dit louter via sms en dit met steeds dezelfde boodschap: “De job kan niet meer doorgaan, onze excuses!”

G. 22 jaar: Vandaag moest ik hier zijn, omdat ze belden dat ik in een supermarkt hier in Oostende kon beginnen. Dolgelukkig stapte ik het interim-kantoor binnen om mijn bevestiging te geven. En toen zei die consulente dat de job niet zal doorgaan.

L. 19 jaar: Het interimkantoor belde dat ik de volgende dag mocht beginnen in een hotel om te koken. Ik was de gelukkigste mens ter wereld toen ik het hoorde! Ik kwam daar vol enthousiasme toe, maar toen bleek dat dit een fout was. De baas had al enkele maanden geleden iemand aangenomen.

G. 22 jaar: Ik ging met een voorstel voor werk in een callcenter naar het interimkantoor. Ze namen dat op in hun computer en na twee weken mocht ik terugkomen. Ik deed dat. Toen ik daar aankwam, zeiden ze dat ik te vroeg was, en dat ze me nog zouden contacteren. Na twee weken kreeg ik plots een sms van het interimkantoor: “De job in het callcenter kan niet meer doorgaan, onze excuses!”

L. 19 jaar: 's Namiddags belde het interimkantoor dat ik de volgende dag bij hen mocht langskomen, om een contract te tekenen om in een restaurant aan de slag te gaan. Toen ik daar de volgende dag was, zei de interimconsulente me dat de job de avond ervoor reeds was ingevuld.

M. 19 jaar: Het interimkantoor beloofde me vorige week nog dat ik in een fabriek mocht beginnen. Ik was in de 7de hemel. Eindelijk! Wanneer ik de volgende dag op weg ben naar hun kantoor om het contract te tekenen, krijg ik een sms: “Sorry, we hebben iemand anders gevonden voor de job.”

Houden hun dossiers niet bij, beheren deze niet – kennen hun klanten helemaal niet

Interimkantoren houden onze dossiers gewoonweg niet bij. Iedere keer opnieuw vragen ze om onze gegevens in te vullen, of ons adres en telefoonnummer nog steeds hetzelfde zijn en welk werk we nu weer juist zoeken.

We zijn regelmatig op zoek naar werk. Wekelijks of zelfs dagelijks gaan we naar de interimkantoren, maar niemand van de consulenten herkent ons. Neen, ze vragen telkens opnieuw om onze gegevens in te vullen.

Ze geven je telkens weer hoop, maar iedere keer verlaat je het interimkantoor met een nog grotere wanhoop. Ze moeten toch minstens iedereen zijn dossier goed beheren en er voor zorgen dat deze niet zomaar verdwijnen.

M. 19 jaar: Ik had me in een interimkantoor laten inschrijven en er werd een dossier opgemaakt. Enige tijd later, ik had ondertussen 2 dagen in een fabriek kunnen werken, ging ik terug naar het interimkantoor. Daar beweerden ze dat ze mijn dossier nergens terug vonden!

N. 22 jaar: Ze maakten een grondig dossier van me op. Ik heb zelfs testen moeten afleggen. Daarna belden ze om te zeggen dat ik naar hun kantoor in Brugge mocht voor een werkaanbieding. Ik ging naar Brugge, maar niemand wist iets van mijn afspraak en al helemaal niets over de zogezegde job.

Plaats reactie